| Psi,najcesci kucni ljubimci | |
|
+9~Nadal_Girl~ LittlePinkCat -*MyMy*- Rili Stela Himena milichica_s jekaaa !Sweet girl! 13 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
!Sweet girl! Admin
Broj poruka : 3260 Godina : 29 Lokacija : I fly....over the rainbow....so high Datum upisa : 09.03.2008
Character sheet buble trouble: 15
| Naslov: Psi,najcesci kucni ljubimci Pon Mar 10, 2008 12:42 am | |
| Sta mislite o ovim zivotinjama? | |
|
| |
jekaaa Moderator
Broj poruka : 586 Godina : 32 Datum upisa : 20.03.2008
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Pet Mar 21, 2008 12:03 am | |
| obožavam ih. oni su čovekov najbolji prijatelj. imam dve malene kuce i mnogo ih volim. | |
|
| |
!Sweet girl! Admin
Broj poruka : 3260 Godina : 29 Lokacija : I fly....over the rainbow....so high Datum upisa : 09.03.2008
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Sub Mar 22, 2008 4:23 pm | |
| | |
|
| |
jekaaa Moderator
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Sub Mar 22, 2008 8:23 pm | |
| | |
|
| |
!Sweet girl! Admin
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Sub Mar 22, 2008 9:37 pm | |
| | |
|
| |
milichica_s Fan foruma
Broj poruka : 590 Godina : 31 Datum upisa : 10.03.2008
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Sub Mar 22, 2008 9:56 pm | |
| | |
|
| |
Himena Pocetnik
Broj poruka : 71 Datum upisa : 22.03.2008
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Ned Mar 23, 2008 9:45 pm | |
| | |
|
| |
!Sweet girl! Admin
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Ned Mar 23, 2008 9:46 pm | |
| i ja...... | |
|
| |
jekaaa Moderator
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Pon Mar 24, 2008 9:52 pm | |
| najslađi su šar pej i retriver (barem meni) | |
|
| |
Stela Moderator
Broj poruka : 570 Godina : 30 Lokacija : Kladovo Datum upisa : 22.03.2008
| |
| |
Rili Zlatni clan
Broj poruka : 282 Datum upisa : 22.03.2008
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Pet Mar 28, 2008 12:25 pm | |
| | |
|
| |
jekaaa Moderator
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Pet Mar 28, 2008 5:17 pm | |
| da ali sad je na ulicama i previše lutalica. nije retko kada i napadnu čoveka a niko im ništa ne može pošto su zaštićeni zakonom | |
|
| |
!Sweet girl! Admin
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Uto Apr 01, 2008 10:44 pm | |
| uplašeni pas svija rep između zadnjih nogu (Ne radi to da pokaže svoju slabost, već da prikrije miris iz analnog područja. Taj miris specifičan je za svakog psa, po njemu se oni razlikuju, pa guranje repa između nogu kod pasa znači što i prikrivanje lica kod ljudi.)
...... da kad se dva psa sretnu, onaj koji maše repom, osjeća se dominantnim (to vrijedi pogotovo za dva mužjaka)
...... da više od 63% vlasnika ljubi svoje ljubimce
...... da manje vrste pasa žive duže od velikih
...... da većini pasa u mraku oči blistaju tamno zelenom bojom. Manjem dijelu oči reflektiraju crvenu ili narančastu boju.
...... da je Paul McCartney, bivši Beatlesovac, na kraju pjesme "A day in the life" ugradio zvižduk ultrazvučne zviždaljke namijenjen svom škotskom ovčaru.
Najmanji pas na svijetu u povijesti bio je Yorkie iz Blackburna u Engleskoj. S dvije godine težio je gotovo nevjerojatnih 950 grama, bio je visok 6,35 centimetara i dugačak svega 9,52 centimetra.
Prava suprotnost njemu bio je Shamgret Danzas. U hrptu je bio visok 106,6 centimetara i težak 108 kilograma. No pravi div i prema njemu bio je Zorba. Riječ je o starom engleskom mastifu koji je 1989. godine imao 143 kilograma i dužinu od 2,73 metra mjereno od vrha nosa do kraja repa.
Prema nekim podacima, na prijestolju Norveške u jednom trenutku našao se jedan pas. U jedanaestom stoljeću norveški kralj, ljut jer su mu podanici iskazali nepovjerenje, za kralja im je postavio psa Saura. Od iznenađenog puka zahtijevao je da ga tretiraju kao pravog kralja.
Najviše štenaca u jednom okotu na svijet su donijele tri kuje - prva ženka američkog lisičara 14. lipnja 1944. godine. Godine 1975. godine njezin primjer slijedila je bernardinka, ali devet njezinih psića je nakon okota uginulo. Veliko leglo od 23 šteneta posljednji put na svijet je došlo u lipnju 1987. godine. | |
|
| |
-*MyMy*- Pocetnik
Broj poruka : 98 Godina : 31 Datum upisa : 07.04.2008
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Pon Apr 07, 2008 11:19 pm | |
| obozawam pse.....najwise wolim welike pse (one eskimske) ali i mali znaju da budu slatki! | |
|
| |
!Sweet girl! Admin
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Čet Apr 10, 2008 9:19 pm | |
| DNEVNIK JEDNOG PSAPrva nedelja: Danas punim nedelju dana. Kako je lepo biti deo ovog Sveta... Prvi mesec: Majka se odlično stara o meni. Zaista je majka za primer... Dva meseca: Danas su me odvojili od majke. Ona je bila veoma uznemirena zbog toga i ispratila me je tužnim pogledom. Nadam se da će moja nova ljudska porodica brinuti o meni toliko dobro kao ona. Četiri meseca: Odrastao sam veoma brzo i sve mi privlači pažnju.U mojoj kući žive i mala deca koja su mi kao mlađa braća. Često se igramo, oni mene vuku za rep a ja ih u igri povremeno malo gricnem. Pet meseci: Danas su vikali na mene. Gazdarica je ljuta pošto sam se ispiškio u kući ali mi nikad nisu rekli gde bi trebalo to da radim. Sada spavam u hodniku . To mi se nimalo ne dopada. Osam meseci: Ja sam jedan veoma srećan pas! Imam toplinu doma, i osećam se veoma sigurno i zaštićeno...Mislim da me moja ljudska porodica zaista voli. Celo dvorište je moje pa ja često prevaziđem sebe kopajući zemlju kao što su to radili moji preci da bi sakrili hranu. Moji i ne pokušavaju da me nauče novim stvarima pa je verovatno ovo što radim sasvim u redu. Dvanaest meseci: Danas punim godinu dana. Odrastao sam pas. Međutim moji vlasnici kažu da sam porastao više nego što su oni očekivali. Kako li su samo ponosni na mene! Trinaest meseci: Danas su me vezali. Skoro da nisam mogao ni da se mrdnem, na sunce kada mi je hladno ili u hlad kada je vrućina. Kažu da će da me posmatraju i da sam nezahvalan. Ništa ne razumem. Petnaest meseci: Sve se promenilo... Drže me zaključanog na terasici. Jako sam usamljen. Moja porodica me više ne želi. Ponekad čak zaborave da sam žedan ili gladan. Kada pada kiša, nemam ni krov nad glavom. Šesnaest meseci: Danas su me sklonili sa terase. Bio sam siguran da su mi sve oprostili da sam skakao od sreće. Rep mi radi kao navijen. Štaviše, mislio sam da me vode u šetnju!!! Krenuli smo u pravcu autoputa kada su odjednom zaustavili auto, otvorili vrata i izašli napolje. Bio sam srećan misleći da ćemo ceo dan provesti u prirodi. Ne shvatam zašto su naglo zatvorili vrata i otišli. Stanite!!! Lajao sam! Bili su me zaboravili...Trčao sam za automobilom iz sve snage. Moja tuga je rasla kako sam ostajao bez daha a oni ubrzavali...Na kraju sam shvatio šta se desilo... Napustili su me. Sedamnaest meseci: Uzalud tražim put kući, sâm i napušten. Lutajući tako, naišao sam i na neke dobre ljude koji su se sažalili na mene i dali mi nešto hrane. Očima im pokazujem zahvalnost iz dubine duše. Nadam se da će me usvojiti, bio bih poslušan kao nikada do tada!!! Nažalost oni samo sležu ramenima i kažu nešto kao - jadan mali, verovatno se izgubio...` Osamnaest meseci: Pre neki dan sam prolazio pored škole i video mnoštvo dece nalik mojoj braći iz porodice. Prišao sam im bliže a jedna grupica je počela da me gađa kamenjem, glasno se smejući. Takmičili su se ko će me preciznije pogoditi. Jedan kamen me je pogodio pravo u oko i od tada više ne vidim na njega. Devetnaest meseci: Neverovatno! Kada sam lepše izgledao, ljudi bi se i sažalili na mene. Sada sam veoma slab i izgledam užasno. Izgubio sam jedno oko i ljudi me teraju kada pokušam da se odmorim u njihovoj blizini. Dvadeset meseci: Jedva se krećem. Danas su me kola udarila kada sam pokušao da pređem ulicu. Bio sam na pešačkom prelazu. Nikada neću zaboraviti zadovoljan izraz lica vozača koji me udario. Bolje da me na mestu ubio. Ovako mi je samo slomio zadnje noge! Bol je neizdrživ! Noge me ne drže. Jedva sam se dovukao do trave pored puta. Deset dana sam bio na suncu, kiši i hladnoći bez imalo vode i hrane. Nisam više u stanju da se pomerim. Sve me mnogo boli. Nalazim se na veoma vlažnom mestu i čini mi se da i dlaka počinje da mi opada. Neki prolaznici se prave da me ne vide, dok drugi govore jedni drugima da ne prilaze. Skoro da sam bez svesti ali sam nekom unutrašnjom snagom uspeo da otvorim oči. Njen topli glas me probudio. "Jadni mala kuco, kako su te to ostavili". Sa njom je bio i jedan čovek u belom koji me pogledao izbliza i rekao: "Žao mi je, ali ne možemo ga spasiti. Najbolje da mu skratimo muke". Devojka je pristala dok su joj suze išle niz lice. Uspeo sam nekako da pomerim rep, pogledam je i zahvalim joj se što mi je pomogla da konačno pronađem mir. U momentu dok sam osećao sitni ubod igle, pre nego što sam pao u večni san, pomislih:- Zašto sam se uopšte rodio kada me niko nije želeo? | |
|
| |
!Sweet girl! Admin
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Čet Apr 10, 2008 9:48 pm | |
| NAJRUZNIJI PAS NA SVETUU Americi je održano takmičenje za najružnijeg psa na planeti, a tu titulu dobio je Elvud, mešanac čivave, kog je vlasnica otkupila jer je uzgajivaču bio toliko ružan da je hteo da ga uspava. Elvud je ne samo postao popularan, nego je i zaradio 1000 dolara na svoju ružnoću. | |
|
| |
!Sweet girl! Admin
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Čet Apr 10, 2008 10:12 pm | |
| MOLBA JEDNOG PSA- Moj zivot traje 10 do 15 godina. Svaki rastanak od tebe za mene znaci patnju. Razmisli o tome pre nego sto me uzmes. - Voli me onakvog kakav sam, jer si me ti birao. Ja nemam tu mogucnost da biram prijatelja i gospodara. - Daj mi vremena da shvatim sta od mene trazis. - Pre nego sto me u toku obuke izgrdis preispitaj sebe, mozda ti gresis ili ja ne mogu da shvatim sta ti zelis. - Imaj ljubavi za mene, ja od toga zivim. Ne ljuti se na mene i ne kaznjavaj me. - Ti imas svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe. Pricaj sa mnom! I ako ti se cini da te ne razumem ja ipak znam sta ti mislis i osecas. - Znaj da ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa. Pomisli pre nego sto me udaris, da te ja sa lakocom mogu ugristi, ali jato nikada ne radim. - Ne uzimaj me kao igracku dok sam mali i sladak da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi vecna. - Brini o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim i prestanem da se krecem. I o tebi ce se neko brinuti - starost je ista za sve. - Prati me na mom poslednjem putu, Nemoj nikada reci: "Ja to ne mogu da gledam" ili "Neka se to dogodi u mojoj odsutnosti". S tobom je sve lakse. Neka ti to bude dug za moju vernost i nasu lepu mladost. - Kada me vise ne bude bilo, nemoj tugovati, vec usreci nekog novog psa i voli ga kao sto si mene voleo. "IMALA SAM OSAM PRIJATELJA. SEST ME JE OSTAVILO U ZAO CAS, OSTALA MI SAMO DVA - MOJA MACA I MOJ PAS." | |
|
| |
Stela Moderator
Broj poruka : 570 Godina : 30 Lokacija : Kladovo Datum upisa : 22.03.2008
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Pon Apr 14, 2008 10:49 pm | |
| Jadan psic... | |
|
| |
LittlePinkCat Mega clan
Broj poruka : 3012 Lokacija : Na ljetovanju sa Johnom Cenom xD Datum upisa : 15.04.2008
Character sheet buble trouble: 3
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Uto Apr 15, 2008 3:50 pm | |
| obozhawam ix... I nagowaram moje da mi kupe kucu i mislim da cju kucu dobiti na ljeto jeee :]] | |
|
| |
jekaaa Moderator
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Sre Apr 23, 2008 9:24 pm | |
| oni su stvarno najbolji čovekov prijatelj | |
|
| |
!Sweet girl! Admin
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Sre Apr 23, 2008 9:25 pm | |
| Ovaj dnevnik jednog psa je jako tuzan | |
|
| |
LittlePinkCat Mega clan
Broj poruka : 3012 Lokacija : Na ljetovanju sa Johnom Cenom xD Datum upisa : 15.04.2008
Character sheet buble trouble: 3
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Sre Apr 23, 2008 10:42 pm | |
| - *CRAZY GIRL* ::
- Ovaj dnevnik jednog psa je jako tuzan
Ali i poucan... | |
|
| |
jekaaa Moderator
| |
| |
!Sweet girl! Admin
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Pet Apr 25, 2008 10:12 pm | |
| | |
|
| |
milichica_s Fan foruma
Broj poruka : 590 Godina : 31 Datum upisa : 10.03.2008
| Naslov: Re: Psi,najcesci kucni ljubimci Sub Apr 26, 2008 12:35 am | |
| - *CRAZY GIRL* ::
- slazem se
| |
|